rijbewijs

Ben ik verzekerd met een verlopen rijbewijs?

Kun je door de coronacrisis je rijbewijs niet op tijd verlengen doordat je bijvoorbeeld niet medisch gekeurd kunt worden? Of gebruik je je auto helemaal niet in deze periode en wil je het kenteken tijdelijk schorsen? In dit artikel meer over autoverzekeringen en corona.

Mijn rijbewijs verloopt en ik kan mij niet laten keuren, zodat ik geen nieuw rijbewijs kan aanvragen. Mag ik dan nog autorijden en ben ik dan nog verzekerd?

Rijbewijzen die (zijn) verlopen in de periode vanaf 16 maart 2020 blijven geldig tot 1 juni 2020. Dat heeft de minister van Infrastructuur en Waterstaat besloten. Je kunt dus tot 1 juni blijven rijden met je verlopen rijbewijs. Je blijft verzekerd en krijgt geen boete als je staande wordt gehouden. Er is wel een aantal voorwaarden:

  • De maatregel geldt voor mensen die een rijbewijs hebben met een geldigheid van 5 of 10 jaar. Mensen waarvan het rijbewijs korter geldig is, bijvoorbeeld 1 of 3 jaar, kunnen geen gebruik maken van deze maatregel.
  • De regeling geldt niet voor bestuurders die via de politie bij het CBR zijn gemeld en waarvan het rijbewijs is ingevorderd, ingehouden, geschorst of ongeldig is verklaard. De regeling geldt ook niet wanneer het CBR een bestuurder een maatregel heeft opgelegd, zoals bijvoorbeeld een cursus of onderzoek.
  • Deze tijdelijke regeling geldt alleen voor het rijden binnen Nederland.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.