Ben jij als ondernemer goed verzekerd tegen langdurig ziekteverzuim?
Sinds 1 januari 2020 kun je als ondernemer de MKB verzuim-ontzorgverzekering afsluiten. Deze verzekering ondersteunt werkgevers wanneer een werknemer langdurig uitvalt en is speciaal geschikt voor kleinere werkgevers.
Als MKB-ondernemer krijg je nogal wat op je bord wanneer een werknemer uitvalt met meer dan een griepje: de loondoorbetalingsverplichting, de Wet Poortwachter, de Arbowet, enzovoort. Om te ondersteunen bij deze zware last hebben het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, MKB-Nederland en het Verbond van Verzekeraars met elkaar aan deze verzekering gewerkt en afgesproken aan welke eisen deze verzekering moet voldoen.
Kleinere werkgevers
Sinds 1 januari 2020 kun je als ondernemer deze MKB verzuim-ontzorgverzekering afsluiten. De verzekering helpt je bij het managen van ziekteverzuim, arbeidsongeschiktheid en re-integratie van medewerkers en is speciaal bedoeld voor kleinere en middelgrote werkgevers. Inmiddels sloten ruim 6.000 werkgevers de verzekering af, en meer dan de helft hiervan zijn werkgevers met minder dan vijf werknemers.
De MKB verzuim-ontzorgverzekering wil meer inhoudelijke ondersteuning en dienstverlening bieden dan reguliere verzekeringsproducten. Het belangrijkste verschil is dat de verzekeraar een casemanager aanstelt (die zit bij de prijs inbegrepen), die de regie voert over het hele re-integratieproces. Als ondernemer hoef je je geen zorgen te maken over de loonsancties die het UWV zou kunnen opleggen, omdat de verzekeraar deze overneemt. Het product is daarmee Poortwachter-proof. Voorwaarde is dan wel dat jij als ondernemer de adviezen van de bedrijfsarts en de casemanager nauwkeurig opvolgt.
Premie
Verschillende verzekeraars bieden sinds 1 januari 2020 de MKB verzuim-ontzorgverzekering aan. De premie is onder andere afhankelijk van je bedrijf, de sector waarin je actief bent en de verzekeraar van je keuze. Ook het verzuim in je eigen bedrijf telt mee, al is het effect hiervan op de premie gebonden aan een maximum. Zo kom je niet voor verrassingen te staan wanneer je toch een keer een geval van langdurig verzuim hebt in je bedrijf.
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!