Eigenbedrijfstarten

Deadline belastingaangifte 1 mei 2018

Op 1 mei moeten alle belastingaangiftes bij de Belastingdienst binnen zijn. Wat gebeurt er als je te laat bent?

Heb jij een brief van de Belastingdienst ontvangen met de mededeling dat je aangifte moet doen? Dan ben je verplicht dit vóór 1 mei te doen. Doe je dit niet? Houd er dan rekening mee dat je een boete riskeert. In eerste instantie zal je een herinneringsbrief ontvangen. Wellicht heb je de aangifte wel ingevuld, maar nog niet verzonden? Doe je – na de herinneringsbrief van de Belastingdienst – nog steeds geen belastingaangifte? Dan krijg je een aanmaning met daarin een nieuwe termijn voor de aangifte. Ben je ook nu te laat? Dan kun je een verzuimboete verwachten van de Belastingdienst.

Verzuimboete of vergrijpboete
Als jij – ook na de aanmaning – geen belastingaangifte doet, dan maakt de Belastingdienst een inschatting van je inkomen. Naast de aanslag, krijg je ook een verzuimboete. De verzuimboete is €369 als je niet (of niet op tijd) aangifte doet voor de inkomstenbelasting, erfbelasting en schenkbelasting. Is het niet de eerste keer dat je te laat aangifte doet? Dan kan de boete oplopen tot €5.278 . Doe je opzettelijk geen belastingaangifte, dan loop je het risico op een vergrijpboete. Dit bedrag kan nog veel verder oplopen. De vergrijpboete kun je ook krijgen als je opzettelijk een onjuiste of onvolledige aangifte doet. Meer informatie over de verzuimboete en de vergrijpboete vind je hier.

Zorg dat je op tijd bent met de belastingaangifte
Kortom: zorg dat je op tijd bent. Zie jij op tegen de belastingaangifte of heb je vragen? Kom je er niet uit? Stel dan je vraag aan een onafhankelijk financieel adviseur.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *