“Die arbeidsongeschiktheidsverzekering dacht ik via internet wel even te regelen”

Eindelijk durfde Evert (33) de stap te nemen om voor zichzelf te beginnen als installatie monteur. “Ik was enorm enthousiast en had binnen de kortste keren alle administratieve zaken geregeld. Ik had zelfs al enkele klanten”, vertelt Evert trots. “Wel besloot ik om niet te overhaast te starten en eerst eens te kijken naar de risico’s die ik als eigen ondernemer loop. En zo kwam het dat ik het verstandig vond om een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten.”

Evert begon zijn zoektocht achter de computer. “Ach, ik dacht dat ik zo’n verzekering wel even via internet kon afsluiten”, lacht Evert nu. “Maar dat bleek in de praktijk wel anders.” Evert kwam erachter dat er enorm veel verzekeringsmaatschappijen zijn die een arbeidsongeschiktheidsverzekering aanbieden.

Evert: “Op een gegeven moment ben ik via vergelijkingssites gaan kijken naar het verschil tussen de verzekeringen, want ik kwam er niet meer uit. Ik keek op een gegeven moment alleen nog maar naar de prijs en zat vooral naar de goedkoopste verzekering te kijken. Dat leek mij niet de beste insteek. Via informatieve sites over arbeidsongeschiktheidsverzekeringen las ik dat je heel goed de voorwaarden en premies van de verzekeringen moet vergelijken. Deze schijnen enorm van elkaar te verschillen. Ook blijkt de premie van zo’n verzekering af te hangen van het type beroep dat ik uitoefen, de eindleeftijd waarop ik mijn uitkering wil ontvangen en het eigen risico dat ik wil lopen. Toen ik besefte hoeveel keuzes ik moest maken en hoeveel verschillen er zijn, besloot ik naar een onafhankelijk adviseur te gaan.”

“Voor Evert was het inbouwen van financiële zekerheid erg belangrijk”

Evert nam contact op met Ewoud Vermeulen van Adviseur Plus. “Ik kende Evert niet, maar snapte meteen het belang van de verzekering voor deze ondernemer”, geeft Ewoud aan. “Evert wilde gewoon direct goed starten en als kostwinner was het inbouwen van financiële zekerheid voor hem erg belangrijk.” Adviseur Plus beschikt over een zeer uitgebreide database met tarieven en voorwaarden van een verzekeraars. Op deze manier kan ik voor Evert een onafhankelijk advies uitbrengen over arbeidsongeschiktheidsverzekeringen met verschillende scenario’s.
In de adviesrapportage ziet Evert in één oogopslag een premie- en voorwaardenvergelijking van de meeste arbeidsongeschiktheidsverzekeraars.

Krijg waar je recht op hebt

Samen namen Ewoud en Evert nog eens goed de voorwaarden door van de arbeidsongeschiktheidsverzekering die het beste aansloot bij de wensen en eisen van Evert. Ewoud: “Vaak kunnen verzekeringsmaatschappijen met allerlei regeltjes op de proppen komen wanneer het om uitkeren gaat. Ik wil er wel zeker van zijn dat als het nodig is, Evert krijgt waar hij recht op heeft. En mocht een verzekeraar toch moeilijk doen over een uitkering, dan kan ik mijn toegevoegde waarde tonen. Als adviseur adviseer ik namelijk niet alleen verzekeringsproducten. Ik begeleid ze ook en zorg voor het afhandelen van de schade.”