Kan jouw overlijdensrisicoverzekering goedkoper?

Kan jouw overlijdensrisicoverzekering goedkoper?
Wie iedere maand een hoge premie betaalt voor zijn overlijdensrisicoverzekering kan mogelijk geld besparen door de verzekering over te sluiten. De premies zijn in de afgelopen jaren immers scherp gedaald. Het klinkt dan ook verleidelijk, maar er zijn wel diverse zaken om rekening mee te houden voordat je een definitieve keuze maakt. Doorloop eerst onze checklist.

1. Check de gezondheidseisen
Ben je door je gezondheid in de gelegenheid over te stappen of bestaat het risico dat je niet geaccepteerd wordt?

2. Check de gevolgen van je leeftijd
Doordat je intussen ouder bent geworden kan het zijn dat je ook binnen de nieuwe tariefstructuur op een hogere premie uitkomt.

3. Check de voorwaarden
Zijn de voorwaarden van de nieuwe verzekering vergelijkbaar met die van je huidige verzekering?

4. Check of de verzekering verpand is aan een lopende hypotheek
De bank stelt mogelijk eisen aan een nieuwe verzekering, die waarschijnlijk ook verpand zal moeten worden. Controleer bij de bank of dit ook voor jou geldt.

5. Check de oversluitkosten
Bij een overstap maak je kosten voor advies, bemiddeling en afsluiten. Bereken hoe snel je deze kosten terugverdiend hebt.

6. Check de nazorgkosten
Bij oude overlijdensrisicoverzekeringen zaten de kosten van nazorg in de premie van het product. Bij een nieuwe overlijdensrisicoverzekering moet je rekening houden met aparte nazorgkosten. Bekijk of het premievoordeel opweegt tegen de extra nazorgkosten.

7. Check de mogelijkheden bij andere verzekeraars
Als je wilt overstappen naar een verzekering met nieuwe tarieven, kijk dan ook naar andere verzekeraars dan waar je verzekering nu loopt. Mogelijk hebben zij nog beter passende aanbiedingen voor je.

Overstappen of toch niet?

Of het voor jou verstandig is om over te stappen is van verschillende factoren afhankelijk. Deze checklist kan je hierbij helpen.
Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem gerust contact met ons op, Adviseur Plus helpt u graag verder.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.