cyberverzekering

Nemen jouw medewerkers maatregelen om internetcriminaliteit te voorkomen?

Twee derde van de Nederlanders is bang voor internetcriminaliteit. Dat blijkt uit onderzoek naar online gevaren in opdracht van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Deze angst is niet onterecht, er vinden immers dagelijks cyberaanvallen plaats. Ook in het bedrijfsleven is het regelmatig raak. Maar wist je dat de oorzaak regelmatig (deels) bij de medewerkers ligt?

Medewerkers die dezelfde wachtwoorden voor meerdere websites gebruiken of collega’s die software-updates met enige regelmaat uitstellen. Herkenbaar? Uit het onderzoek van het ministerie van Justitie en Veiligheid dat werd uitgevoerd onder 1000 Nederlanders kwam naar voren dat een vijfde van alle ondervraagden hetzelfde wachtwoord gebruikt voor maar liefst tien accounts. Bovendien stelt de helft van de Nederlanders software-updates regelmatig uit. Wanneer dit ook op de werkvloer gebeurt, maak je het internetcriminelen extra makkelijk om toe te slaan.

Hoe voorkom je een cyberaanval binnen jouw bedrijf?

Digitalisering brengt veel kansen met zich mee, maar ook de risico’s zijn groot. Het is dan ook belangrijk dat bedrijven weerbaar zijn tegen cyberrisico’s. Denk hierbij aan DdoS-aanvallen, malware en phishing e-mails. Als bedrijf moet je investeren in online veiligheid. Dit doe je allereerst door je medewerkers op de hoogte te stellen van de cyberrisico’s. Leg uit waarom het belangrijk is om sterke wachtwoorden te gebruiken en wachtwoorden af te wisselen. Vertel over het belang van software-updates en waarschuw voor e-mails van een onbekende afzender.

Hoeveel risico loopt mijn bedrijf?

We zijn allemaal gewend de deur achter ons op slot te doen en de ramen te sluiten wanneer we vertrekken. Digitaal zijn we echter minder goed voorbereid op criminelen die kunnen toeslaan. Wil je weten hoeveel risico jouw bedrijf online loopt? Doe dan gratis de Cyber Risico Scan die speciaal voor bedrijven is ontwikkeld. Beantwoord enkele vragen over je bedrijf en je ontvangt binnen 24 uur de uitslag waarmee je samen met de IT-afdeling van jouw organisatie aan de slag kunt.

De Cyber- en Data Risks dekking omvat zes onderdelen:

1. Systeeminbraak: deze module dekt de eigen kosten als gevolg van inbraak op systemen of data:

 • kosten van forensisch onderzoek
 • kosten van communicatie met klanten, toezichthouders, justitie, creditmaatschappijen en andere belanghebbenden
 • kosten voor extra klantenondersteuning, bijvoorbeeld via een call centre
 • kosten van crisismanagement, reputatieherstel en pr-campagnes.

2. Privacy: deze module dekt de gevolgen van gestolen privacygevoelige gegevens:

 • kosten van onderzoek door bijvoorbeeld justitie of creditcardmaatschappijen
 • claims van individuele personen
 • boetes opgelegd door toezichthouders, of andere verplichte vergoedingen.

3. Digitale aansprakelijkheid: als de website of e-mail onbedoeld het auteursrecht schendt, laster verspreidt of een virus bevat, dekt deze module de hieruit voortvloeiende schade af.

4. Hacking: deze module dekt de schade, veroorzaakt door hackers:

 • reparatie, vervanging of herstel van websites, programma’s of data
 • kosten van gestolen software of data
 • kosten van onderzoek en advies in systeembeveiliging
 • kosten van forensisch onderzoek naar de oorzaak van een hacking

5. Afpersing: deze module beschermt uw relatie tegen de schade van hackers die de website of data gijzelen. Uw relatie krijgt bijstand van security-adviesbureau NetDiligence en eventueel betaald losgeld wordt vergoed.

6. Omzet verlies door cyberaanvallen: als een DDos-actie of andere aanval op de computersystemen van uw relatie, leidt tot omzetverlies, bijvoorbeeld door uitval van een webwinkel, is dit gedekt onder deze module.

Alle onderdelen zijn in één pakket verzekerd.

Voordelen van Cyber- en Data Risks

> Zeer duidelijke en transparante voorwaarden;
> Wereldwijd bereik;
> Uitgebreide juridische expertise;
> Ervaren security-professionals;
> Toegang tot een netwerk van erkende leveranciers (beveiligingsexperts, forensisch computeronderzoek, begeleiding meldingsprocedure).

Cyber- en Data Risk Verzekering afsluiten

Wilt u de cyber- en dataverzekering afsluiten of meer informatie? Neem dan contact met ons op.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.