risico’s brand vaak onderschat door ondernemers

Risico’s brand vaak onderschat door ondernemers

Brandschade kan verstrekkende gevolgen hebben voor je bedrijf. De kans is groot dat een brand in je bedrijfspand ervoor zorgt dat de werkzaamheden voor een langere periode stil komen te liggen. In het ergste geval is de schade zelfs zo groot, dat een brand tot een faillissement leidt. Hoe risicobewust ben jij?

Risico’s brand vaak onderschat door ondernemers. Veel ondernemers onderschatten de risico’s van een brand. Weinig bedrijfseigenaren realiseren zich dat de kans reëel is dat zij – ondanks een goede opstal- of bedrijfsschadeverzekering – flink wat inkomsten mislopen wanneer er brand uitbreekt in hun pand. Een brand kan er o.a. voor zorgen dat (een deel van) het bedrijfspand in vlammen opgaat en niet langer bruikbaar is. Ook kan de inventaris verloren gaan met tot gevolg dat de bedrijfsvoering stil komt te liggen en klanten naar de concurrent gaan. Het resultaat is dat maar liefst de helft van alle bedrijven die te maken krijgen met brand, binnen 2 jaar failliet gaat.

Brand voorkomen

Onachtzaamheid bij brandgevaarlijke werkzaamheden, brandstichting en het onveilig gebruik van elektrische installaties zijn veelvoorkomende oorzaken van een bedrijfsbrand. Daarom is het belangrijk dat je maatregelen treft om te voorkomen dat jouw pand in vlammen opgaat. Ben je benieuwd wat jij kunt doen? Brandweer Nederland heeft in samenwerking met VNO/NCW, MKB-Nederland en het Verbond van Verzekeraars de website Checklistbrand.nl opgezet waar je allerlei tips en tools vindt om jouw bedrijf brandveilig te maken. Adviseur Plus kan je hier uiteraard ook bij helpen.

Verzekeren tegen brandschade

Mocht het toch misgaan, dan wil je natuurlijk goed verzekerd zijn. Welke verzekering bij jouw bedrijf past, is van verschillende factoren afhankelijk. Voeren jullie brandgevaarlijke werkzaamheden uit? Werken jullie met gevaarlijke stoffen? In wat voor pand zijn jullie gevestigd en waar? Ook wanneer je al een goede verzekering denkt te hebben, is het verstandig deze regelmatig onder de loep te nemen om onderverzekering te voorkomen.

Schade beperken

Je hebt alles gedaan om een brand te voorkomen, toch gaat het mis. Ondanks dat je goed verzekerd bent, zit je uiteraard niet te wachten op de rompslomp die hierbij komt kijken. Bedenk daarom op voorhand wat je kunt doen op de schade te beperken. Heb je een back-up gemaakt van alle data? Is er een uitwijkmogelijkheid wanneer je bedrijfspand tijdelijk niet te gebruiken is? Door middel van een continuïteitsplan weet je wat te doen in geval van brand en kun je een faillissement mogelijk voorkomen.

Hulp nodig?

Voor vragen over de brandverzekeringen of andere vragen helpen wij jou graag verder. Neem gerust contact met ons op via 053 – 434 93 00.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *